Ontwerpwedstrijd win-win-win

20170126 ontwerpwedstrijdAan de Kloosterstraat in Maasbracht staat voor het activiteitencentrum een flinke boomstronk. Enige tijd geleden moest de karakteristieke beukenboom om veiligheidsredenen gekapt worden. De boom heeft altijd bij het gebouw gehoord. Oorspronkelijk bij het nonnenklooster voor zusters uit Frankrijk. Vanaf 1922 werd het bewoond door de zusters van de Goddelijke voorzienigheid uit Tegelen en vanaf 1932 werd het gebruikt als meisjesschool. Inmiddels wordt het gebouw al ruim 30 jaar door PSW gebruikt als activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Creatief talent gezocht

Veel Maasbrachtenaren hebben hier mooie herinneringen en de beeldbepalende ‘woudreus’ is eigenlijk niet weg te denken. Daarom wil PSW van de boomstronk een pronkstuk maken. Voor het ontwerp zoeken we een creatief talent die een ontwerp maakt waarin de bijzondere geschiedenis van de boom en het gebouw tot uiting komt.

 

Hoe werkt het?

  • Maak vóór 30 maart 2017 een bijzonder ontwerp voor de boomstronk en mail het naar j.jacobs@psw.nl of leg het in het postvak bij AC Maasbracht, Kloosterstraat 4.
  • In het ontwerp moet rekening worden gehouden met de afmetingen van de boomstronk: doorsnede 1.50 meter x hoogte 4 meter.
  • De ontwerpen worden beoordeeld door cliënten van PSW, teamleider John Jacobs en de uitvoerend kunstenaar.
  • Aan de hand van het winnende ontwerp zal de uitvoering worden gedaan door boomkunstenaar, Roel van Wijlick (www.boomtotbeeld.nl)

Win!

De winnaar van de ontwerpwedstrijd krijgt de eer om de oude beukenboom een nieuwe toekomst te geven en mag kiezen uit:

  • Een dag tuinonderhoud door de PSW groenploeg of

  • een cadeaubon ter waarde van 65 euro te besteden in een verkooppunt van PSW.