UITNODIGING: INNOVATIETEAM HACKATHON PSW

9 t/m 13 april 2018 in Roermond

 

In de zorg speelt technologische innovatie een steeds grotere rol. Technologie kan zorgen voor een efficiëntere én kwalitatief betere uitvoering van de zorg. We zien veel mogelijkheden om zelfstandigheid te vergroten, afhankelijkheid te verkleinen, en hierdoor ook meer de eigen regie bij mensen met een verstandelijke beperking te kunnen krijgen. 34 VG-zorgorganisaties in Nederland gaan gelijktijdig aan het werk om te kijken hoe een groot probleem dat zij signaleren, maar dat waarschijnlijk landelijk voorkomt, op te lossen.

 

Eerste landelijke VG Hackathon! PSW doet ook mee met de landelijke VG Hackathon “Van beperking naar versterking”. In de Innovatieweek van 9 tot 13 april zetten we een probleem centraal dat we van alle kanten gaan belichten en onderzoeken. Omdat het doel is dat we beperkingen wegnemen met behulp van technologie, kiezen we ook voor een innovatieve werkvorm waarin beperkingen in het zoeken naar creatieve nieuwe oplossingen zoveel mogelijk worden weggenomen: een hackathon. Een hackathon staat voor ‘creatief een probleem oplossen in korte tijd’. Met workshop-achtige activiteiten en een interessant programma worden een mix van creatieve oplossingen voor alledaagse problemen bedacht én uitgewerkt. Dit wordt de eerste landelijke VG Hackathon!

 

Vraagstuk In 5 dagen gaan we komen tot nieuwe innovatieve oplossingen voor een actueel, interessant, maar ook lastig vraagstuk. Welk vraagstuk dat is, moet nog even geheim blijven! Maar het gaat zeker belangrijke meerwaarde hebben voor kinderen met een kwetsbaarheid en hun ouders/ verwanten.

We hebben jou nodig! We nodigen jou van harte uit om onderdeel te worden van het innovatieteam! Het innovatieteam kan bestaan uit PSW medewerkers en ouders/verwanten, samenwerkingspartners, verwijzers, icters, studenten, bedrijven, specialisten, etc. Jouw expertise kunnen we dus goed gebruiken! Je krijgt de kans om mee te werken aan nieuwe oplossingen met impact op lokaal en mogelijk zelfs landelijk niveau. Het is de bedoeling om de oplossingen ook in de praktijk te gaan testen en uiteindelijk in te zetten. Het innovatieteam wordt gedurende deze dagen professioneel begeleid aan de hand van de ‘Lean Start-up methode’. Er wordt gezorgd voor een goede werkomgeving, lekker eten en drinken. Het deelnemen aan de hackathon biedt een bijzondere ervaring die zeker de moeite waard is. Met jouw deelname werk je mee aan de transformatie van de zorg!

Nieuwsgierig? Kijk op: http://2018.vghackathon.nl/

 

Voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Angela van Kruisbergen via a.vankruisbergen@psw.nl of tel: 06-22389747.