Kunstveiling vrijdag 6 juli op Braderie Weert

PSW kunstenaars van Atelier 88 bieden hun kunstwerken aan! Komt u ook?

 

Wanneer: vrijdag 6 juli van 14.00 tot 15.30 uur
Waar: Braderie Weert, podium op de Korenmarkt naast de Sint-Martinuskerk.

Veilingmeesters: Wethouders Tessa Geelen en Wendy van Eijk

 

Opbrengst van de veiling is voor KWF Samenloop voor Hoop.

De kunstwerken zijn tot 6 juli te bezichtigen in de tijdelijke expositieruimte, naast de Munt ingang aan het Collegeplein.

 

Zie hier: de flyer veiling Samenloop voor Hoop

 

Een aantal reacties op de kunstwerken

 

Emil Florac, directeur-bestuurder RICK: “Ik ben onder de indruk van de creativiteit waarmee PSW-ers aan de slag zijn gegaan en het is dan ook zeer de moeite waard om een kijkje te gaan bij de expositie. En hopelijk gaat de veiling veel geld opleveren voor het KWF.”

 

Eric van Lierop, Weerter kunstenaar: “Toen ik binnenkwam in de expositieruimte in de Munt was ik meteen verrast! Wat een vrolijke expressieve kunst. Daar kun je alleen maar blij van worden. Zeker van de 2 waar ik mijn ogen op richt. Deze beide doekjes stralen! Het is wat ze noemen Mixed media. Het is een collage maar er is ook op geschilderd. Het geheel is voorzien een glanzende dikke laklaag die de doekjes een hippe, eigentijdse touch geven. Wat een toffe werkjes! Tussen de levendige kleuren zitten ook grafische zwart/wit accentjes, iets wat mij erg aanspreekt. Hoe langer je kijkt naar beide kunstwerkjes hoe meer je ontdekt. Je ziet steeds weer iets anders, daar hou ik van!”

 

Bernard Visser, Weerter kunstenaar: “Monumentaal, fris en  avontuurlijk. Door het gebruik van de giethars krijgt het werk dynamiek en zijn  het visueel sterke beelden.”

 

Jack Vreeke, Weerter kunstenaar: Verrassend hoe stevige tekeningen losgegooid worden door ze te verscheuren en weer vrij op te plakken. Dat geeft een heel speels karakter aan oud werk. Het ziet er vrolijk en levendig uit. Ook zijn er werkstukken bij, die een gelijkmatige vlakvulling weer versterken met een stevige nieuwe tekening er overheen. In een aantal gevallen blijft het beeld abstract. Iets wat bij individuele kunstenaars met een beperking niet veel voorkomt.”

 

Een selectie van de kunstwerken die geveild gaan worden: