Inloopochtend over dementie

Inloopochtend over dementie 13 december bij De Graasj Roermond

 

Elke tweede woensdag van de maand organiseert De Graasj in Roermond in samenwerking met dementievriendelijk Roermond een inloopochtend voor mantelzorgers en mensen met dementie. Dementie is namelijk hard op weg om volksziekte nummer 1 te worden. Door de vergrijzing van de bevolking wordt verwacht dat het aantal mensen met dementie in de toekomst zal stijgen.

 

Het doel van de inloopochtend is o.a. dat mensen informatie en tips kunnen krijgen en in contact komen met lotgenoten en deskundigen op het gebied van dementie. Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning en kan men nieuwe mensen leren kennen. Op woensdag 13 december is de volgende bijeenkomst gepland bij De Graasj in Roermond aan de Knevelsgraafstraat 21. De inloopochtend start om 10:00 uur en zal rond 12.00 uur afgelopen zijn.

Niek, de man van Simone leed aan Alzheimer. Een ziekte die al op zijn vijftigste begon maar pas tien jaar later gediagnosticeerd werd. Tien jaar van onzekerheid, ruzie, twijfels, uit elkaar groeien. Het was geen burn-out of depressie. Ziektes waar men gezien zijn leeftijd en klachten als vanzelfsprekend aan dacht. Het was Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie. De hersenziekte die eerst het geheugen ondermijnt, daarna het humeur en gedrag aantast en vervolgens de gehele persoonlijkheid afbreekt. “Wij hebben een enorm lange reis moeten afleggen voordat we wisten wat er met Niek aan de hand was. Dat was zwaar belastend.” Simone pleit daarom voor meer openheid over Alzheimer (bron KRO/NCRV De Reünie).

Wat is dementie, hoe herken je het en hoe ga ik om met mensen die deze ziekte hebben? Door te weten wat dementie betekent voor de mensen die geconfronteerd worden met deze ziekte, kan er samen aan gewerkt worden om de ziekte meer bekendheid te geven.

 

Locatie: De Graasj Roermond 21, 6041 GP Roermond Meer informatie: www.degraasjroermond.nl