Zorghelden gehuldigd op Paleis Soestdijk

Wat hebben we een bijzondere dag gehad gisteren! PSW was aanwezig bij de aftrap van de Week van Zorg en Welzijn 2019 op paleis Soestdijk! En eindelijk mogen we het verklappen: Randy Beeren, begeleider in woonbegeleidingscentrum Melick en bij PSW Thuis werd samen met 14 andere zorghelden uit het land feestelijk in het zonnetje gezet. Op paleis Soestdijk spraken onder andere Angela Groothuizen, ambassadrice van de Week van Zorg en Welzijn en staatssecretaris Blokhuis van VWS de vaandeldragers toe. Randy: “Het is mooi om deze waardering te krijgen, als vertegenwoordiger van al mijn collega’s in de gehandicaptenzorg. Het was een speciale dag. Mede omdat twee cliënten de hele dag mee op pad zijn gegaan. Want voor hen doe je het uiteindelijk!”

 

 
 

Van chemisch transportreiniger naar Zorgheld

Randy ging na zijn opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4 werken als chemisch transportreiniger. Hij kon er meer uren en salaris krijgen dan in de zorg. Randy: “Tot ik me afvroeg: wat wil ik nu echt? Ik zie mijn toekomst in de zorg. Ik heb een afspraak met PSW gemaakt en een week later werkte ik als begeleider in een woonbegeleidingscentrum. Inmiddels begeleid ik daarnaast ook een cliënt thuis. De cliënten zijn extra blij met een man als begeleider. Ik kan werken in de zorg alleen maar aanraden. Neem die stap!”