Ga naar de inhoud

John en Figo over het ondersteuningsplan

“Een stapje vooruit maken zou fijn zijn.” 

 

John van Pamelen woont zelfstandig en krijgt enkele uurtjes per week ondersteuning van PSW Thuis. Hij was een van de eerste cliënten die zelf konden inloggen in het eigen digitale dossier.  John: ”Samen met mijn persoonlijk begeleider heb ik op mijn tablet de app geïnstalleerd voor het kunnen inloggen. Toen zijn we ermee aan de slag gegaan en hebben we van alles uitgeprobeerd. Het was fijn om zelf in mijn dossier te kunnen kijken. Het inloggen vind ik niet moeilijk. Vanaf dat moment heb ik de rapportages terug kunnen lezen die geschreven werden na een bezoek of beeldbeloverleg. Daar zit wel mijn tip aan PSW. Ik weet dat het inloggen nog niet overal ingevoerd is en dat dat eerst moet lopen, maar ik ben nog steeds afhankelijk van mijn persoonlijk begeleider. Hij moet de rapportages met me delen voor ik ze zelf in kan zien. Ik heb aangegeven dat ik dat jammer vind, ik wil het graag zelf kunnen doen. Ik weet dat PSW hieraan werkt. Het zou fijn zijn als er een stapje vooruit gezet wordt en ik straks zelfstandig in het dossier mijn rapportages terug kan lezen.” 

 

 

Figo Beerten woont in woonbegeleidingscentrum PSW Spoorlaan Noord. Ook hij heeft ervaring opgedaan met inloggen in zijn ECD:
Lees hier zijn verhaal.

 

 

Aantoonbaar evalueren

 

De werkwijze rondom het aantoonbaar evalueren van het ondersteuningsplan hebben we vereenvoudigd. Doel is minder administratieve handelingen en daadwerkelijk meer aan het werk zijn met en voor de cliënt. Belangrijk om te weten is dat we nog één keer per jaar een evaluatieformulier invullen en tussentijds ezijn medewerkers nadrukkelijker bezig met het proces door te rapporteren en te evalueren. De uitleg van de visie hierachter, zie je in dit filmpje: 

 

 

Door het werken met de Ondersteuningsplansystematiek is er nadrukkelijk aandacht voor de wensen en dromen van een cliënt. Robert vertelt wat hij ervan vindt: