Ga naar de inhoud

psw-ambassadeurs-Gerrie Kessels

PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Het zit in het bloed van iedere PSW-medewerker om vanuit die ene cliënt te denken en te handelen. Werken bij PSW betekent ook dat je jezelf in een grote mate van vrijheid kunt ontplooien, met als basis een stabiele organisatie die je ondersteunt en kansen biedt. 

Neem nou Gerrie Kessels, persoonlijk begeleider en participatiemedewerker PSW Thuis 

 

‘Ik ervaar PSW nog steeds als een warm nest’ 

 

Gerrie was veertig toen ze overstapte naar PSW en daar heeft ze nooit spijt van gehad. “De missie en visie passen gewoon bij mij. En het is een warm nest, ondanks dat de organisatie groter is geworden en de zorg veranderd is. De cliënt staat nog altijd centraal. Dat zeggen ze overal, maar hier is het echt zo. De lijnen zijn kort en je kunt hier initiatieven tonen. Je kunt je ontwikkelen, dat doe ik ook al jaren. De laatste tien jaar in mijn werkzame leven wil ik me nog verder ontwikkelen in een nieuwe functie.” Ze heeft er zin in. “En ik heb al veel cursussen en scholingen gehad, hoor. Niemand staat hier eigenlijk stil. Het kost wat tijd en energie, ja, maar het geeft ook heel veel energie.” Zo zat ze ook een tijd in het innovatieteam, om mee te denken. 

Sinds een aantal jaar is Gerrie participatiemedewerker en laat cliënten zoveel mogelijk meedoen in de maatschappij. Daarbij zet ze haar netwerk in en om Nederweert in. “Werk en privé is in mijn geval verweven. Ik ben hier opgegroeid. Dat is vaak een voordeel en soms, als je even snel boodschappen wil doen, ook een nadeel.” Ze lacht erbij. 

“Heel trots ben ik op het Eetpunt hier in Nederweert, dat ik heb opgestart. Integratie ten top. Vrijwilligers koken wekelijks een driegangenmenu, inwoners en cliënten kunnen komen eten, horeca in Nederweert doet mee en een keer per maand eten de mensen in een restaurant. Dat project draait goed, ik kan het nu loslaten. Ik heb inmiddels weer andere uitdagingen. Zoals het organiseren van rolstoeltochten, waar cliënten meewerken met koffie en vlaai serveren of verkeer regelen.” Gerrie zal zich nooit vervelen.