Ga naar de inhoud

psw-ambassadeurs-Susanne Voncken

PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Het zit in het bloed van iedere PSW-medewerker om vanuit die ene cliënt te denken en te handelen. Werken bij PSW betekent ook dat je jezelf in een grote mate van vrijheid kunt ontplooien, met als basis een stabiele organisatie die je ondersteunt en kansen biedt. 

Neem nou Susanne Voncken, jobcoach bij PSW Werk
 

‘Je verlegt steeds je grenzen en daar word je sterker van. Dat geldt voor cliënten, maar ook voor medewerkers.’

 

Susanne was ooit stagiaire bij PSW en had daar een goede indruk achtergelaten. “Na het afronden van mijn opleiding mocht ik op gesprek en dat voelde goed. Ik ben als flexkracht begonnen op meerdere werkplekken in de dagbesteding. Daarna ben ik de catering in Herten gaan opstarten. Ik had zelf eigenlijk niks met catering en koken, maar ik leerde zelfs van de cliënten. Ik ben in die tijd getrouwd, heb twee kinderen gekregen en na een tijdje heb ik aangegeven dat ik wat anders wou. Toen ben ik uitgekomen op een groeps-begeleide werkplek: zelfstandig een groep draaien, dat vond ik erg leuk. Daarna ben ik naar PSW Werk overgestapt, na een heel mooi sollicitatiegesprek met een teamleider en collega’s die zeiden hoe mooi ze het vonden om mij te hebben zien groeien naar dit punt, dat ik nu die stap zette.” Susanne kan zich dat moment nog goed herinneren. 

Bij PSW Werk heb je met andere instanties en regels te maken, vertelt ze. “PSW daagt je graag uit, prikkelt je, probeert het beste uit je te halen. Als je je wil ontwikkelen, dan zit je hier goed. Eigen verantwoordelijkheid, ‘eigenaarschap’, staat hier hoog in het vaandel. En je kunt hogerop, maar een zijstap is ook mogelijk.” Susanne volgt een opleiding tot jobcoach. “Die wordt betaald door PSW. Ik investeer de helft van mijn tijd, PSW de andere helft. Ik vind het mooi om dat vertrouwen te krijgen.” Ze voert al taken uit die bij die functie horen, ondersteund door een trajectcoach. 

Inmiddels werkt Susanne al de helft van haar leven bij PSW. “Het voelt nog steeds goed en ik ben nog lang niet klaar hier. Wie weet ga ik ooit nog wel een andere functie vervullen. Je verlegt steeds je grenzen en daar word je sterker van. Dat zie je niet alleen bij de cliënten gebeuren, maar ook bij de medewerkers.”