Ga naar de inhoud

psw-ambassadeurs-Anouk Elbers

PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij wonen, werken, dagbesteding, onderwijs en vrije tijd. Ieder mens is uniek. Het zit in het bloed van iedere PSW-medewerker om vanuit die ene cliënt te denken en te handelen. Werken bij PSW betekent ook dat je jezelf in een grote mate van vrijheid kunt ontplooien, met als basis een stabiele organisatie die je ondersteunt en kansen biedt. 

Neem nou Anouk Elbers, persoonlijk begeleider, PSW Junior Noord-Limburg

 

‘Ik doe vooral solistisch werk, maar ik voel dat ik een team achter me heb staan’ 

 

Anouk was net afgestudeerd (hbo-pedagogiek) toen ze reageerde op een vacature van PSW voor ambulant begeleider in Noord-Limburg. Inmiddels werkt ze fulltime en nu als persoonlijk begeleider. “Superleuk, ik ben veel op pad om kinderen tot 18 jaar met een hulpvraag op het gebied van wonen, werk of school te ondersteunen. Dat betekent lekker veel variatie in mijn werk. Ik heb al veel verschillende facetten van dit werk kunnen uitproberen en ik voel me bij PSW gehoord. Ambulant werk past goed bij me. En ik ga nu een nieuwe en hogere functie vervullen! Carrièrekansen zijn er, je krijgt de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, als je dat wil. Straks ga ik bijvoorbeeld ook weer een bijscholing doen over autisme.” Je kunt altijd aangeven wat je wensen en ambities zijn en er zijn ook regelmatig nieuwe opties, vertelt Anouk. 

 

Ze heeft een druk sociaal leven en vult vooral haar avonden met sport en vrienden. Af en toe werkt ze een avond, meestal heeft ze vrij. “Geven en nemen doe je graag in zo’n prettige werksfeer.” 

Het ambulante werk is solistisch werk, maar zo voelt het bij PSW niet, vindt Anouk. “Ik voel dat ik een team achter me heb staan. Ik kan mensen bereiken, vragen stellen, we zien elkaar af en toe op kantoor en hebben makkelijk contact. De lijnen zijn kort. Het is een transparante en eerlijke organisatie.” En Anouk omarmt de visie van haar werkgever. “PSW legt de regie zoveel mogelijk bij de cliënten. Daar worden zij gelukkiger van en dat maakt mijn werk nóg leuker en mooier.”