Ga naar de inhoud

Een dag op woonbegeleidingscentrum Spoorlaan Roermond

Je werkt in wisselende diensten bestaande uit een vroege dienst of een avonddienst of een slaapdienst.

 

Om 07.00 uur start je werkdag op jouw woongroep. De bewoners worden wakker of jij maakt ze wakker waarna ze zich gaan klaar maken voor de dag. Ze gaan zich verzorgen en/of aankleden om daarna te ontbijten in de gezamenlijke woonkamer. Jij ondersteunt hen daar waar nodig, wat per bewoner verschillend is, zodanig dat ze uiteindelijk op tijd klaar zijn en op een prettige manier naar het werk of dagbesteding gaan.

 

Een aantal bewoners blijft overdag thuis op de woonlocatie. Hiermee heb je gedurende de dag begeleidingsmomenten in de vorm van een gesprek en/of begeleiding bij hun activiteiten op basis van hun behoefte op dat moment. Ook werk je overdag administratieve zaken bij. Je analyseert bepaalde zaken om vandaar uit verder na te denken over passende (nieuwe) mogelijkheden voor jouw bewoners.

 

‘s Middags tussen 14.00 – 16.00 uur is er een overdracht tussen de vroege dienst en de avonddienst. De bewoners komen weer thuis van het werk of de dagopvang en jij staat klaar om ze te ontvangen op locatie. Wanneer je merkt dat bewoners op dat moment een specifieke behoefte hebben, vraagt dit om jouw inzicht en flexibiliteit om ervoor te zorgen dat jij zelf of een collega de juiste begeleiding biedt.

 

Gedurende de avond biedt je bewoners begeleiding bij het bereiden van de maaltijd om deze vervolgens samen in de woonkamer te eten. Hierna wordt de begeleidingsvraag van de bewoner zoveel mogelijk beantwoord. Dit kan zijn in gesprekjes maar ook in het ondersteunen van de zelfzorg en het onderhouden van contacten met het netwerk van de bewoner.

 

Als persoonlijk begeleider ben je samen met de bewoner en zijn ouder/wettelijk vertegenwoordiger verantwoordelijk voor het ondersteuningsplan. In gesprekken onderzoek je de wens van de bewoner. Je gaat samen op zoek naar een passende invulling van de zorgvraag. Denk hierbij ook aan bijkomende begeleidingsvragen op het vlak van autisme, psychiatrische ziektebeelden, maar ook de ouder wordende cliënten. Samen met je collega’s streef jij naar tevreden bewoners!