Ga naar de inhoud

Figo kan inloggen in zijn eigen ECD

Figo Beerten (29) woont in woonbegeleidingscentrum (WBC) Spoorlaan Noord van PSW in Roermond. “Ik woon graag in het WBC, heb fijne huisgenoten, doe leuk werk op verschillende plaatsen en heb een leuke vriendin. Het gaat dus goed met mij.”

 

Net als zijn huisgenoten kan Figo sinds een tijd inloggen in zijn eigen elektronisch cliënten dossier (ECD). “Begeleiding zei me dat ze graag mijn dossier met mij wilden delen. Dat vond ik een goed idee. Ik heb wel aangegeven dat ik niet alles hoef te zien, alleen de belangrijke dingen. Anders wordt het te onduidelijk voor mij. Ik ben niet heel goed met computers, maar het inloggen gaat goed: ik ga naar de website, heb een account, krijg een activeringslink, moet die scannen met mijn telefoon en dan de code met zes cijfers invoeren. Begeleiding zegt altijd: ‘Lees de rapportage maar als het jou uitkomt.’ Dat doe ik nu soms, echt niet elke dag hoor!

 

Wat ik fijn vind, is dat ik kan lezen wanneer ik dat wil. En dat ik op de hoogte ben van wat ze over mij schrijven en wie dat geschreven heeft. Als er dan iets is, kan ik naar die begeleider toegaan. En als er iets niet klopt, hebben ze me gevraagd om dat te komen vertellen. Zo kunnen zij ook leren het in de toekomst nog beter te doen. Dit is gelukkig nog niet nodig geweest. Tot nu toe hebben ze alles er goed ingezet. De begeleiding vertelt me trouwens meestal ook meteen wat ze opschrijven en ik vertrouw hen daarin. Zoals het nu is, vind ik het voor mij prima. Tegen andere bewoners wil ik zeggen: doe het ook, het is fijn voor jezelf!”