Ga naar de inhoud

Nieuwe manager PSW Junior en Thuis

Ernst-Jan Meerbeek, nieuwe manager PSW Junior en Thuis.

 

Op 1 januari ben ik gestart als manager Junior & Thuis bij PSW.  Starten in coronatijd brengt beperkingen met zich mee als het gaat om elkaar ontmoeten. Deze nieuwsbrief is een mooie eerste gelegenheid om mezelf voorstellen.

 

Mijn naam is Ernst-Jan Meerbeek, 44 jaar oud. Geboren in Zeeland als zoon van Achterhoekse ouders, opgegroeid in West-Brabant en gestudeerd in Nijmegen. Samen met mijn vrouw Carmen en onze vijf kinderen woon ik sinds 2007 in Swalmen. Mijn kinderen hebben de leeftijd van 5 tot en met 15 jaar en zij vormen een “dynamisch” geheel. Mijn vaderschap kent de scope van knutselen, zwemles en veterstrikdiploma tot aan pubervragen en eindexamenstress. Mijn oudste twee kinderen gaan naar de middelbare school in Roermond en de jongsten naar de basisschool in Swalmen. Mijn vrouw werkt voor de gemeente Peel en Maas.

Naast het gezin besteed ik een groot deel van mijn vrije tijd aan de plaatselijke voetbalvereniging waar ik naast trainer van een meidenteam ook bestuurslid ben. Zelf voetbal ik in een zaalteam en probeer ik, wanneer er nog tijd over is, te fitnessen.

 

In mijn werkzame leven heb ik me voornamelijk ingezet voor gemeenten. Daarbij heb ik onder meer ervaring opgedaan in het ruimtelijke domein, het sociale domein en de bedrijfsvoering, waarvan ruim 10 jaar in een leidinggevende functie. In mijn laatste functie was ik teammanager Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente Venray. Dit team is beleidsmatig verantwoordelijk voor onder meer het sociaal domein. Dit domein spreekt mij enorm aan, omdat je er ook echt een verschil kan maken in de levens van mensen.

 

Bij PSW verwacht ik mijn gemeentelijke ervaring en netwerk te kunnen gebruiken om invulling te geven aan het partnerschap van PSW met de gemeenten en andere partijen in onze regio. Het sociale domein is aan verandering onderhevig en dat vraagt van alle partijen in het zorglandschap, waaronder PSW, om zich daartoe te verhouden. Denk alleen al aan de demografische ontwikkelingen als vergrijzing en ontgroening en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Om goede zorg te kunnen blijven leveren aan diegenen die het nodig hebben, is het nodig om een antwoord te hebben op deze ontwikkelingen. Dit zie ik als mijn grootste uitdaging en deze wil ik graag samen met jullie aangaan.

 

De komende periode wil ik graag met jullie kennis maken. Dit wil ik doen door verschillende locaties en teams te bezoeken. Uiteraard staat ook op ons Centraal Bureau in Herten de koffie klaar mocht je een keer langs willen komen. Ik hoop jullie binnenkort te ontmoeten.