Ga naar de inhoud

Compliment huisarts

​​​​​​​”Graag wil ik via deze weg een groot compliment overbrengen aan de teams van de PSW locaties in Weert. Ik heb vanochtend als huisarts samen met 2 assistentes de cliënten van 2 locaties van PSW in Weert gevaccineerd. Ik werd daarbij geraakt door de omgang van de verzorgenden met de cliënten; hun betrokkenheid, warmte, geduld, en liefdevolle omgang vond ik hartverwarmend om te zien. Zo mooi om te zien hoe mensen zo hun best doen voor deze mooie cliënten, en hoe de verzorgenden vooral ook op een hele liefdevolle en menselijke manier contact maken, zorgen voor geruststelling en uitleg.

 

Vanuit onze logistiek is het een en ander niet geheel optimaal verlopen vanochtend, waardoor we nogal uitliepen. Vooral voor jullie cliënten
was dit begrijpelijkerwijs heel frustrerend en zorgde dit voor extra spanning en onzekerheid, bovenop de spanning die ze sowieso al voelden
voor de prikdag. Door de superprofessionele, betrokken en liefdevolle begeleiding van de verzorgenden hebben wij als prikteam echter
nauwelijks iets hiervan bij de cliënten bemerkt en verliep de het vaccinatieproces heel erg soepel.

 

Ik vond het werkelijk mooi om te zien hoe jullie omgaan met jullie cliënten. Extra noemenswaardig vind ik nog even de omgang van verzorgende Peggy met cliënte Céline. Céline vond het duidelijk heel, heel, heel erg spannend. Peggy wist haar met eindeloos geduld, hartelijkheid en warmte toch voldoende te kalmeren om uiteindelijk de vaccinatie te ondergaan. Wat mij betreft een grote prestatie; ik betwijfel ten zeerste of mijzelf dit op deze manier gelukt was. Het was heel mooi om getuige te zijn van het vertrouwen dat Céline in Peggy heeft, de veiligheid die zij bij haar ervoer, en de psychische en lichamelijke ondersteuning die er zo overduidelijk in grote mate was.

 

Hoewel dit voorbeeld eruit sprong, is dit wat mij betreft exemplarisch voor wat ik ook bij de andere begeleidsters en cliënten keer op keer
zag gebeuren. Mooi dat bij jullie ondanks alles wel nog gewoon cliënten vastgehouden en geknuffeld kunnen worden en er echt mens tot
mens contact mag zijn.

 

Wat ik vandaag gezien en gevoeld heb bij jullie instellingen vervult mij met vertrouwen en warmte. Ik zou iedereen die zorg of begeleiding
nodig heeft een thuis en begeleiding gunnen zoals bij jullie in Weert. Ik hoop dat jullie dit compliment door willen geven aan de afdelingen.
Grote dank voor de fijne ondersteuning vandaag!”

 

Warme groet,

Jelle