Ga naar de inhoud

Team ambulant PSW Junior & Thuis Westelijke Mijnstreek

Ff voorstellen: team ambulant Junior & Thuis Westelijke mijnstreek

 

Roxanne Raavé

Ik ben Roxanne Raavé en sinds 1 okt 2020 werkzaam bij PSW Thuis (MER) en ben nu langzaam de overstap aan het maken naar de westelijke mijnstreek. Ik woon zelf in het zuiden dus was de keuzen voor mij snel gemaakt, maar niet alleen de afstand heeft mij de keuze doen maken om de overstap te maken. Ook het plan wat er ligt spreekt mij aan, zoals het integraal samenwerken, en het werken vanuit jou “specialiteit, kracht”. Zo heb ik voor dat ik startte met werken bij PSW ervaring opgedaan bij jonge/kwetsbare moeders, maar ook op verschillende behandel groepen gestaan met Pubers die trauma’s ervaren en of hechtingproblematiek ondervinden. Deze ervaring kan ik nu gebruiken bij onze cliënten in de westelijke mijnstreek. Ik zie er erg naar uit!

 

 

 

Koen Hoefnagels

Hallo mijn naam is Koen Hoefnagels en ik ben 1 Mei gestart bij PSW (Junior). Mijn hobby’s zijn squash, hardlopen en basketballen. Voorheen werkte ik 12 jaar in de jeugdzorg op de 24-uurs behandelgroepen.  Op deze behandelgroepen kwam ik in aanraking met jeugdigen van 6 t/m 17 jaar. Deze jongeren zaten op de behandelgroepen vanwege een hechtingsproblematiek en/of trauma. De ervaringen en expertise neem ik nu mee naar PSW. Mijn eerste maand zit er bijna op. Veel nieuwe mensen ontmoet en ben op enkele plekken al geweest kijken. Overal voel ik me welkom en hangt er een goede sfeer in de lucht. In de komende maanden hoop ik nog meer plekken te bezoeken en collega’s te ontmoeten.  Dus tot snel!

 

 

 

Michelle Hendrix

Hoi! Ik ben Michelle Hendrix en werk sinds februari Ambulant in de WM. Hiervoor 10 jaar als PB’er binnen het WBC in Nederweert gewerkt. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en die heb ik gekregen! Wat het juist hier zo leuk maakt is dat geen dag hetzelfde is. De ene dag ga ik van cliënt naar cliënt waar de hulpvragen heel uitdagend en compleet uiteenlopend zijn en de andere dag werk ik een halve dag binnen het WLC en ga ik daarna nog bij 2 cliënten op huisbezoek of heb ik een regionaal teamoverleg met allerlei verschillende disciplines. Daarnaast is de WM een compleet nieuw team waar alles nieuw opgezet wordt, dat maakt dat netwerken een onderdeel is van de functie en het een toffe uitdaging is om onszelf als PSW op de kaart te zetten!

 

 

Maartje Martinussen

Hallo, ik ben Maartje en werk sinds 4,5 jaar,  met heel plezier, bij PSW thuis in Venlo, waarvan al enkele jaren als C begeleider.  Na een gesprek met Lea over PSW ambulant in de westelijke mijnstreek werd ik helemaal enthousiast en heb ik besloten om vanaf juni aantal uren in de Westelijke mijnstreek te komen werken. Ik heb er heel veel zin in, om het PSW gedachtegoed, ook in de Westelijke mijnstreek te mogen uitrollen. Die PSW gedachte, het staan voor de cliënt, eerlijkheid en transparantie en het soms juist even buiten de lijntjes te kleuren, dat is de gedachte waar ik zelf ook voor sta! Kansen en mogelijkheden zoeken en zien, maatwerk leveren en dit op een betrouwbare manier doen. Naast het stukje rondom de cliënt ben ik als C begeleider ook bezig met coachen van collega’s, contacten met gemeenten en verwijzers en het uitdragen van wie PSW is en waar we voor staan. Ik hoop mijn ervaring vanuit Venlo mee te kunnen nemen naar de Westelijke Mijnstreek en daar verder iets moois te kunnen gaan bouwen.

 

 

 

Karin van Pol

Mijn naam is Karin van Pol en sinds kort mag ik ook deel uitmaken van het WLC en Ambulant team in westelijke mijnstreek.  Nadat ik een heel warm welkom heb gekregen, voel ik me weer helemaal thuis binnen PSW. Nadat ik een aantal jaren geleden een uitstapje heb gemaakt naar een andere zorginstelling miste ik toch de directe begeleiding van cliënten en de uitdagingen en het warm nest van PSW. Vanaf mei 2022 ben ik dan ook weer werkzaam binnen PSW. Waar ik weer me met veel enthousiasme ben gestart met de ondersteuning en begeleiding van cliënten. Om de uitdagingen te kunnen aangaan en daarnaast mijn deskundigheid te vergroten, is het een fijn gevoel dat er een team naast je staat voor de support.

 

 

 

Nikki Peeters

Nikki Peeters is begeleidster C Junior in MER en voor vier uur per week deelt zij haar expertise in de Westelijke Mijnstreek. Dat doet zij al bijna twee jaar! Veel vragen  zien we in de groep 18-/18+ en daar werkt onze integrale aanpak heel mooi. Maar ook de eerste jongere kinderen worden aangemeld. Nikki ziet de nieuwe werkwijze als een uitdaging, denkt graag mee buiten de gebaande paden en houdt van het pionieren in een nieuwe regio. Zeker omdat we zien dat PSW voor de regio nog wat zou kunnen toevoegen.

 

 

 

Lea van der Kolk

Mijn naam is Lea van der Kolk en niet zo nieuw in de regio, namelijk al 7,5 jaar werkzaam in de Westelijke Mijnstreek, de eerste vijf jaar als trajectbegeleider voor PSW Werk en heb vandaaruit de vraag zien groeien. Vanaf 2021 mocht ik me breder inzetten voor PSW in de regio en voor Positieve gezondheid en vanaf 2022 mag ik me coördinator noemen voor PSW in de WM.  Ik vind het ontzettend mooi dat er nu ook een een team ambulant J/T is dat nauw samenwerkt met het team Werk.  Het ontschottend en integraal kijken (vanuit de positieve gezondheid)kan voor iedereen veel toevoegen. Uitdagingen zijn er genoeg, maar die gaan we als team vol enthousiasme tegemoet!