Ga naar de inhoud

Samen de kennis, samen de zorg. Hornehoof iets voor jou?

Samen de kennis, samen de zorg
Op 9 september slaan PSW en Land van Horne officieel de handen ineen.

 

Ouder worden brengt voor iedereen veranderingen met zich mee, lichamelijk en mentaal. Het verouderingsproces bij mensen met een verstandelijke beperking treedt vaak vroeger in, terwijl hun levensverwachting juist steeds hoger wordt. Ouder worden vraagt om aangepaste zorg, op maat voor ieder individu. Land van Horne is van oudsher gespecialiseerd in ouderenzorg en geriatrie en de daarbij horende zorgvragen. PSW is sterk in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking en werken in de driehoek. Tijd voor een kruisbestuiving die van toegevoegde waarde is voor de cliënten van beide organisaties. Op vrijdag 9 september zal de overeenkomst officieel ondertekend worden door bestuurders Stephan Bodde van PSW en Marjon van de Mortel van Land van Horne.

 

Niet kijken naar verschillen, maar juist naar overeenkomsten en elkaar aanvullen
PSW en Land van Horne hebben zorgvuldig onderzocht of de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en ouderenzorg met elkaar verbonden kunnen worden. Alles om de best passende belevingsgerichte zorg te kunnen bieden voor onze cliënten. We zien namelijk veel overeenkomsten tussen de kwetsbare oudere met dementie binnen Land van Horne en de ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking binnen PSW. Denk daarbij aan de zorg en aandacht voor de bewoners, het creëren van een huiselijke omgeving en de behoefte aan meer medische en verpleegkundige ondersteuning. PSW en Land van Horne werkten al op verschillende terreinen naar tevredenheid met elkaar samen. De visie en werkwijze van beide organisaties passen goed bij elkaar. Zo hechten beide bijvoorbeeld veel waarde aan de eigen regie van mensen en werken in de driehoek met cliënt, familie/netwerk en professional.

 

Woongroep in Hornehoof
Het resultaat? In Zorgcentrum Hornehoof te Weert gaan PSW en Land van Horne voorjaar 2023 een woongroep openen voor zes cliënten van beide organisaties. De bewoners worden begeleid door zowel medewerkers van Land van Horne als van PSW. Door samen te werken delen we kennis en kunde, leren we van elkaar, vullen we elkaar aan en bereiken we synergie waardoor we optimale zorg kunnen bieden. De zorg en begeleiding is gericht op het creëren van een veilige en vertrouwde woonomgeving, waar de bewoners zich thuis voelen, gelukkig kunnen zijn en de geboden agogische, medische en verpleegkundige zorg veilig, kwalitatief goed en passend.

 

Iets voor jou?
Wij zoeken enthousiaste en gedreven medewerkers van zowel Land van Horne als PSW die deze uitdaging aandurven te gaan. Bekijk hier het filmpje over werken in Hornehoof.

 

Check onze (interne) vacature:
– Verzorgenden IG, Woonzorgbegeleiders en Helpende:  (inloggen voor de interne vacature op werkenbijpsw.nl )

 

Vragen?
Neem contact op met Saskia Vorselen, teamleider wonen bij PSW. Saskia is bereikbaar via 06-53 98 36 64. De eerste gesprekken staan gepland op 11, 13 & 20 oktober 2022.

 

Land van Horne stelt zich voor
Land van Horne is een stichting die zich richt op zorg, wonen en welzijn voor ouderen in de regio Weert, Nederweert, Budel, Someren en Leudal. Met ruim 2700 medewerkers en 1300 vrijwilligers zijn wij een grote, maatschappelijk ingestelde organisatie met een warme familiecultuur. Een cultuur waarbij ‘jezelf zijn en jezelf blijven’ centraal staat voor het welzijn van onze cliënten, maar ook onze professionele en betrokken medewerkers. Want dan ben je op je best, toch? Daarom kun je bij ons rekenen op een fijne werkomgeving, doorgroeimogelijkheden en juiste arbeidsvoorwaarden. Onze medewerkers staan stil bij morele vragen die zich kunnen voordoen in de zorgrelatie, met als doel een hoge kwaliteit van zorg en werkgeluk voor zichzelf en elkaar.