Ga naar de inhoud

PSW en Gewoon Doen slaan de handen ineen

Per 1 januari 2023 valt de dagbestedingslocatie Gewoon Doen voor mensen met een verstandelijke beperking in Horst, onder PSW. Gewoon Doen blijft als onderdeel van PSW dezelfde activiteiten aanbieden, waaronder theater, media, creatief, facilitair en horeca. Dit gebeurt vanuit dezelfde locatie, met hetzelfde team begeleiders én voor dezelfde groep cliënten (de medewerkers van Gewoon Doen). 

 

Zorgorganisatie PSW neemt per 1 januari 2023 het werk van eigenaresse Sandy Uytterhoeven van Gewoon Doen over. Sandy vertelt hierover: “De afgelopen jaren waren financieel uitdagend voor mij. Als kleine zorgonderneming blijf je financieel kwetsbaar als gevolg van alle coronamaatregelen. De nasleep duurt voort en wat brengt de toekomst? Dat kan niemand voorspellen. Ik heb een doel en dat is dat Gewoon Doen over 5, 10, 15 jaar nog steeds actief is binnen de samenleving in ‘t Gasthoês. Ik zou het meer dan vreselijk vinden als er een nieuwe pandemie komt en ik het deze keer niet zou kunnen redden. Dat heeft me doen besluiten op zoek te gaan naar een partij die bij mij en qua visie bij Gewoon Doen past, en die financieel kerngezond is. Als onderaannemer heb ik PSW de afgelopen jaren leren kennen. Voor mij een waardige opvolger waar ik vertrouwen in heb. Soms is loslaten krachtiger dan vasthouden. Ik ga volgend jaar met opgeheven hoofd en zo trots als een pauw op de koffie bij Gewoon Doen.” 


PSW is met diverse woon- en dagbestedingslocaties en met ambulante zorg actief in Midden- en Noord-Limburg en de Westelijke Mijnstreek.  Bij zowel Gewoon Doen als PSW staat de cliënt en het meedoen in de maatschappij centraal. Gewoon Doen gaat onder de vlag van PSW op dezelfde voet verder als voorheen. Hiermee is de continuïteit gewaarborgd voor zowel de begeleiders als de mensen die er werken en dagbesteding ontvangen. Begeleiders, cliënten en ouders en verwanten zijn allen persoonlijk geïnformeerd over de samenwerking en het vertrek van Sandy Uytterhoeven.
 


Van elkaar leren

Voor de mensen die hier dagelijks komen voor hun werk, verandert er eigenlijk weinig”, geeft Sandy aan. “Gewoon Doen blijft hetzelfde aanbieden. Onze medewerkers zien dezelfde begeleiders en blijven werken op hun vertrouwde locatie ’t Gasthoês, midden in Horst. In de toekomst zijn er nu zelfs mogelijkheden tot uitbreiding van activiteiten door de jarenlange ervaring die PSW heeft in arbeidsmatige dagbesteding en de begeleiding bij het vinden en houden van passend werk. Daarnaast is PSW een professionele en betrouwbare organisatie waardoor de dagbestedingslocatie toekomstbestendig is”. Andersom hoopt PSW ook te leren van Gewoon Doen. “De visie van Gewoon Doen en PSW is vergelijkbaar. We zien Gewoon Doen als aanvulling op onze dienstverlening in de regio. Gewoon Doen is bijvoorbeeld actief in theater en media waar wij in onze huidige dagbestedingslocaties minder aanbod in hebben. We hopen de expertise van Gewoon Doen dus ook voor andere locaties en mensen van PSW te kunnen benutten.”. Aldus Bianca Steeghs, manager PSW Werk & Dagbesteding.  


Over Gewoon Doen – Zorg regelen zoals je dat ook voor je naaste doet

Gewoon Doen ondersteunt kwetsbare mensen in hun leven. We geloven in de kracht van elk mens en kijken altijd naar mogelijkheden. Door samenwerking met anderen leggen we verbinding wat leidt tot participatie. Gewoon Doen betekent letterlijk ‘gewoon doen’. Zorg regelen zoals je dat ook voor je naaste doet. Gewoon doen met je gezonde verstand. Op onze locatie in het centrum van Horst worden vanuit die visie diverse dagbestedingsactiviteiten geboden waaronder theater, media, creatief en facilitair en horeca. Dit doen we met 3 begeleiders voor circa 30 medewerkers. 


Over PSW – Onze passie kent geen beperkingen

Dat ieder mens een volwaardige plaats in onze samenleving verdient, vinden wij vanzelfsprekend. Iedereen telt mee is dan ook geen streven maar een uitgangspunt. PSW ondersteunt al ruim 65 jaar kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking of een ondersteuningsvraag, die begeleiding nodig hebben bij het richting en inhoud geven aan hun eigen leven. We werken met circa 1100 medewerkers vanuit verschillende locaties en bij mensen thuis in Noord- en Midden-Limburg en regio Sittard-Geleen. Wij bieden ondersteuning bij wonen, dagbesteding, werken, onderwijs en vrije tijd.