Ga naar de inhoud

“Volg je hart en onderzoek zelf wat mogelijk is!”

Funs krijgt ondersteuning op een ontwikkelingsgroep van PSW Junior

 

Inge Maessen, moeder van Funs: “Bij Funs was er sprake van een taalachterstand en ook motorisch liep hij achter. Als ouders zijnde is het moeilijk om dat te constateren. Je wil immers je kind helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Het advies dat we kregen voelde niet goed. Daarom zijn we zelf op onderzoek gegaan naar een goede plek voor Funs. We zijn heel blij dat we ons hart gevolgd hebben. Dat willen we andere ouders graag meegeven: volg je hart en kijk verder dan het advies dat je wordt aangedragen, zeker als dat advies niet goed voelt.”

 

Ontwikkelingsgroep Ballon Panningen

“We hoorden van ontwikkelingsgroep Ballon van PSW Junior in Panningen en hebben zelf contact gelegd. Het eerste bezoek voelde meteen goed; we voelden ons welkom en kregen goede uitleg. De groep kinderen is klein en de sfeer fijn. Dat zou Funs zeker goed doen. Onze keuze was snel gemaakt: hier gaat Funs naartoe! Eerst is er goed gekeken naar wie Funs is: welke kwaliteiten heeft hij en waar heeft hij hulp bij nodig? Er is gekeken naar welke therapieën hij al had en welke nog nodig zijn. Op basis van deze beeldvorming zijn doelen opgesteld, samen met ons.”

 

Samen met ouders

We worden overal bij betrokken en het contact met de begeleiding van de groep is heel goed. Er wordt echt gekeken naar wat goed voor Funs is en wat hij nodig heeft. In negen maanden zien we een vooruitgang op communicatief, motorisch en sociaal emotioneel gebied. Die ontwikkeling van je kind zien, is als ouders heel mooi en geeft je vertrouwen voor de toekomst. Daarnaast werd ons al snel gevraagd wat wij als ouders en gezin nodig hadden. Er wordt naar het totaalplaatje gekeken, dat is heel fijn. Inmiddels krijgen we gespecialiseerde gezinsbegeleiding die ons in de thuissituatie ondersteunt. Vragen en situaties worden besproken, je gevoel wordt bevestigd en de onzekerheid of je het wel goed doet, wordt weggenomen. Daardoor voelen we ons zekerder en dat is voor ons en onze relatie met Funs en ons hele gezin goed. We zijn blij dat we deze stap gezet hebben en kunnen hem iedereen aanraden.”