Ga naar de inhoud

G-debat

G-debat Venlo 

Het was een mooie en zinvolle bijeenkomst waarin ook nog een motie werd aangenomen: het eerste G-debat in Venlo, een gesprek tussen raadsleden en volwassenen met een beperking. Een doelgroep waar vaak over wordt gesproken, maar veel te weinig mee wordt gepraat vond men in Venlo. Een doelgroep die, net als alle andere inwoners, gezien en gehoord wil worden, mee wil doen en die ook graag zoveel mogelijk zelfstandig wil functioneren. Met het G-debat wilde gemeente Venlo de uitdagingen van mensen met een beperking boven water krijgen. Begeleiders Maud en Maartje van PSW hebben de deelnemers aan het debat, samen met andere professionals en medewerkers van de gemeente, begeleid in de weg hiernaartoe. Het gesprek ging over drie door henzelf uitgekozen thema’s:

• Wonen;
• Werk / opleiding;
• Vrije tijd.

 

Het debat leverde de volgende dag al meteen een eerste resultaat op: een prikkelarme kermismiddag zoals in dit bericht van omroep Venlo te lezen is: klik hier. Als u het debat terug wilt zien, klik dan op deze link. De gemeente Venlo is bezig met vervolgstappen op dit eerste G-debat.