Ga naar de inhoud

Golden ticket: meelopen met een collega

Linda Esvelt won in het kader van het introductieprogramma voor nieuwe medewerkers het golden ticket en liep een dagdeel mee met collega Lea van der Kolk. Dit is haar verhaal.

 

 

Ik ben Linda Esvelt en sinds 1 mei ben ik werkzaam als jobcoach bij PSW Werk. In de maand juni heb ik het Golden Ticket gewonnen en daarmee een meeloopmoment met Lea van der Kolk. Lea is projectleider/coördinator van de Westelijke Mijnstreek en implementatiecoach Positieve gezondheid.

Mijn meeloopmoment is bij het Fortuna stadion in Sittard. Wat een super locatie is dit! En wat zijn hier veel mogelijkheden gecreëerd. Eerst maar eens kennismaken met Lea. Lea is naast projectleider en coördinator ook implementatiecoach van de methode Positieve gezondheid. Dit trekt gelijk mijn aandacht en vraag haar om meer uit te leggen over de methode. Zij vertelt mij dat je doormiddel van een vragenlijst over dagelijkse dingen inzicht kan krijgen in hoe gelukkig en gezond een cliënt is of jij zelf bent. Aan de hand van de uitslag van de test heb je aanknopingspunten om een gesprek op te starten met een cliënt. De uitslag geeft jou handvaten en inzichten die van toepassing zijn op het welbevinden van een cliënt, en daardoor kun je een cliënt beter begrijpen en begeleiden. Voor mij is dit echt een heel fijn hulpmiddel om als jobcoach in te zetten als ik vastloop of meer inzicht wil krijgen in de gezondheid van mijn cliënt. PSW streeft ernaar om dit PSW breed in te zetten en zo iedereen meer inzicht te geven in zijn of haar Positieve gezondheid of die van een cliënt.

Ook zie ik dat hier de brancheopleiding Assistent facilitair gegeven wordt. Super mooi om te zien dat onze cliënten zo de kans krijgen om een opleiding te volgen en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot worden. Deze dag heeft mij een breder beeld gegeven van wat PSW Werk nog meer te bieden heeft naast jobcoaching. De ontwikkelingen zijn echt heel erg mooi en ik hoop dat er nog veel mogen volgen, zodat onze cliënten nog meer kansen mogen en kunnen krijgen op de arbeidsmarkt.

Bedankt Lea voor dit leerzame en gezellige meeloopmoment!