Ga naar de inhoud

Netwerk

Een praktisch voorbeeld: veel ouders en verwanten dragen zelf ook graag een steentje bij aan de zorg en ondersteuning van hun kind of verwant. Zo is er bijvoorbeeld op een locatie door ouders een gezellige barbecue georganiseerd, organiseerden ouders een Sinterklaas bingoavond en hielpen ze uit bij roosterproblemen met de vaste medewerkers.

 

 

Een ander mooi voorbeeld van ondersteuning door het netwerk is het woonconcept ‘empathisch wonen’. Bewoners van appartementencomplex ‘Aan de Breijewaeg’  in Roermond bieden elkaar waar nodig een helpende hand en het gebouw is zo ingericht dat elkaar ontmoeten eenvoudig en uitnodigend is. PSW heeft tien bewoners aangedragen voor dit project. Merel is er een van. Je kunt haar verhaal lezen in deze psw nieuwsbrief.

 

 

De inzet van het netwerk in de ondersteuning van cliënten zal door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt en de hoge kosten van de zorg toe gaan nemen. De zorg moet in de toekomst anders georganiseerd worden ‘om op de been te blijven.’ Binnen PSW heeft de werkgroep P3 hierin een  overkoepelende taak.