Ga naar de inhoud

Ontmoeten en ontwikkelen gaat van start! 

Samenwerking van PSW Werk en Wel.kom en gemeente Maasgouw gericht op meedoen aan de samenleving 

Donderdag 1 juni vond de aftrap van het project ‘Ontmoeten en Ontwikkelen’ plaats. Een samenwerking tussen gemeente Maasgouw, PSW en Wel.kom gericht op het activeren en verbinden van inwoners die een extra stapje nodig hebben om deel te nemen aan de maatschappij. Iedere dinsdag en donderdag treffen de deelnemers elkaar om gezamenlijk activiteiten te ondernemen om zo te groeien binnen hun eigen interesses en talenten. Deze week waren de eerste intakegesprekken met de eerste vier deelnemers aan het project. 

Sommige inwoners die door omstandigheden langer thuis zijn geweest, willen graag meer verbinding met mensen, met hun wijk of buurt of vrijwilligerswerk doen. Weten wat je wil, de eerste stap zetten en je weg hierin zoeken, is dan soms een uitdaging. Voor deze inwoners zijn gemeente Maasgouw, PSW Werk en Wel.kom het project ‘Ontmoeten en Ontwikkelen gestart’. Het doel van dit project is niet direct om mensen meteen weer aan het werk te krijgen, wel om hen op een laagdrempelige manier weer te activeren en in contact te brengen met anderen. De plek waar ze samenkomen heet niet voor niets ‘De Ontmoeting’. Vanuit daar wordt gekeken hoe de deelnemer zich verder kan ontwikkelen en zo weer kan deelnemen aan de maatschappij.  

Vanuit eigen talent en interesse 

Wethouder Carla Peters van de gemeente Maasgouw: “Gelukkig kunnen we van start gaan met deze samenwerking van organisaties die onze inwoners graag ten dienste staan. Onze inwoners ondersteuning bieden die hen op weg helpt in hun eigen ontwikkeling en onze samenleving verrijkt is hetgeen waar we het voor doen. Je interesse en talent verder ontwikkelen maakt je een rijker mens en dat biedt kansen voor een mooie toekomst.”  

Twee keer per week 

Jenny Coenen, jobcoach bij PSW: “Twee keer per week komen we bij elkaar in het gebouw van PSW Maasbracht. Samen starten we met het drinken van een kop koffie of het meedoen met een groepsactiviteit die deelnemers zelf kiezen. Dat kan bijvoorbeeld zijn: samen koken of werken in de tuin. In eerste instantie met als doel dat mensen elkaar ontmoeten en weer mee kunnen doen in de samenleving. Van daaruit gaan we samen met de deelnemers kijken naar hun interesses en mogelijkheden.” 

Positieve gezondheid 

Iedere dinsdag- en donderdag komen de deelnemers bij elkaar bij ‘de Ontmoeting’ in Activiteitencentrum PSW Maasbracht. De pilot, gebaseerd op het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, duurt tot het einde van het jaar. Ontmoeten en ontwikkelen is een samenwerking tussen Wel.kom, PSW Werk en de gemeente Maasgouw.  

Meer weten?  

Neem dan contact op met Ruud Vogelzang op 06-206 21 412 of via r.vogelzang@psw.nl