Ga naar de inhoud

“Tof dat ik de kans gekregen heb.”

Nicole Driessen werkte ruim een half jaar als trainee teamleider toen ze besloot te stoppen en weer persoonlijk begeleider te worden. “In het woonbegeleidingscentrum waar ik werkte, was ik altijd wel op zoek naar nieuwe uitdagingen. Het zaadje om trainee teamleider te worden werd geplant toen zowel mijn teamleider als collega’s vroegen: ‘Is dat niets voor jou?’ Ik weet nog dat ik in het sollicitatiegesprek de hoop uitsprak dat het teamleiderschap minstens zo leuk zou worden als mijn persoonlijk begeleiderschap. Misschien voelde ik onbewust toen al iets aan?”

 

Eigen keuze

“Het assessment en mijn traineeship verliepen goed. Ik voelde me op mijn plek in het activiteitencentrum en vond de samenwerking met mijn team en nieuwe collega teamleiders heel fijn. Ik hoorde en zag veel dat ik niet wist en absorbeerde alles als een spons! Mijn rugzak werd flink gevuld en ik leerde meer op afstand naar de zorg te kijken. Er leek dus geen enkele reden te zijn om te stoppen. Ik heb het waarschijnlijk een tijdje niet toe durven geven, ook niet aan mezelf. Het kwartje viel toen ik in de auto op weg was naar een sollicitatiegesprek, voor teamleider! Opeens bekroop het gevoel me of ik wel op de goede stoel ging zitten. Ik ben op dat gevoel gaan varen: ik werd niet zo blij van teamleider zijn als van mijn persoonlijk begeleiderschap. Ik miste het werken in de driehoek en samen met cliënten, ouders/verwanten en collega’s inhoudelijk de diepte ingaan en iets bereiken. Als teamleider sta je daar verder vandaan en heb je andere taken. Ik ben een zorgmens en ook nog eens een die binnen de sector wonen wil werken. De keuze om te stoppen met mijn trainee teamleiderschap was gemaakt.”

 

Geen spijt

“Ik heb geen spijt dat ik het teamleiderschap heb geprobeerd, het is tof dat PSW mij deze kans heeft gegeven. Ik voelde me serieus genomen en gezien en heb er veel van geleerd. Tof was ook het begrip toen ik mijn besluit meedeelde en hoe PSW meedacht over het vervolg. Ik heb een hartelijk afscheid gekregen in het activiteitencentrum en werk weer met veel plezier als persoonlijk begeleider in een woonbegeleidingscentrum. Als ik straks behoefte krijg aan extra taken dan zijn die er binnen PSW voldoende, dus dat komt wel goed. Teamleider zijn is een leuke functie die wel bij je moet passen. Informeer je vooraf bij huidige teamleiders. Het is echt een andere functie. Als je denkt dat het iets voor jou is, dan is een trainee teamleiderschap een mooie kans, ga er dan voor.”