Informatie over het Coronavirus

Op deze pagina vind je PSW-specifieke informatie over het Coronavirus. De maatregelen die we nemen zijn gericht op het beperken van de verspreiding van het virus. PSW volgt de aanwijzingen en adviezen op van het RIVM en brancheorganisatie VGN en maakt daarnaast deel uit van de veiligheidsregio.

 

 

Voor de actuele landelijke informatie over het Coronavirus, verwijzen wij je graag naar de website van het RIVM. 

Actueel PSW Nieuws

27-07-2021

Op vakantie en dan………..

Als je op vakantie naar het buitenland gaat, gelden er allerlei regels rondom Corona. Op de website “Wijs op reis” vind je de actuele afspraken. Aan iedereen: cliënten, ouders/verwanten en medewerkers, het dringende verzoek deze afspraken op te volgen en daarmee de kans op besmettingen zo klein mogelijk te houden. Klik hier voor de website “Wijs op reis.”

 

20-07-2021

Centraal bureau en overige kantoorlocaties
De overheid heeft geadviseerd om het thuiswerken weer als norm te hanteren. PSW gaat de komende tijd per afdeling/locatie bekijken hoe hier uitvoer aan te geven. Voor de kantoorlocaties geldt dat het dragen van een mondneusmasker vanaf 26 juni niet meer verplicht is mits er 1,5 meter afstand gehouden wordt.

 

26-06-2021

De dalende besmettingscijfers en ziekenhuisopnames hebben het kabinet doen besluiten om de meeste Corona maatregelen per 26 juni los te laten. Anderhalve meter afstand wordt de allesbepalende norm. Voor PSW betekent dit het volgende:

 

Mondneusmaskers

Met ingang van 26 juni zijn mondneusmaskers niet meer verplicht op voorwaarde dat er 1,5 meter afstand van elkaar wordt gehouden. Daar waar de 1,5 meter afstand niet gehanteerd kan worden, dient een mondneusmasker gedragen te worden. Daar waar gewerkt wordt met kinderen (jonger dan 12 jaar), hoeven géén mondneusmaskers meer gedragen te worden. Let op: medewerkers onderling dienen wel 1,5 meter afstand te houden. Lukt dat niet? Dan dragen zij een mondneusmasker.

 

Vervoer
Mondneusmaskers blijven binnen het vervoer verplicht (dit is namelijk een landelijke maatregel). Wel kan de bezetting worden versoepeld naar 2/3. Per bank mogen 2 personen plaatsnemen mits er 1 lege stoel tussen hen in zit én er een mondneusmasker gedragen wordt.

 

Wonen – bezoekers
Voor de woonbegeleidingscentra van PSW geldt dat de bezoekersaantallen kunnen worden losgelaten. Bezoekers zijn welkom in de gezamenlijke ruimtes/woonkamers. Hierbij dient onderling 1,5 meter afstand gehouden te worden. Registratie blijft verplicht.

 

Dagbesteding
Clustering en de maximale groepsgrootte mag vanaf 26 juni worden losgelaten. Daarbij blijft de 1,5 meter richtlijn bepalend.

 

Overige maatregelen

Alle overige maatregelen komen met ingang van 26 juni te vervallen. Laten we echter niet vergeten dat Corona nog niet weg is! Het virus is onvoorspelbaar en nieuwe varianten blijven zich aandienen. We moeten dus voorzichtig en alert blijven. Dit betekent dat iedereen zich aan de basisregels moet blijven houden, namelijk:

  • goede hygiëne (regelmatig handen wassen en niezen/hoesten in de elleboog)
  • testen bij klachten
  • 1,5 meter afstand houden

Ook blijven we bezoekers op alle PSW locaties registreren.

 

Vaccinatie

Meer informatie over vaccinatie voor cliënten en ouders/verwanten

  • Op corona.steffie.nl is een filmpje te zien waarin ze meer vertellen over het vaccin tegen het Coronavirus (in eenvoudige taal).
  • Er is een praatplaat ontwikkeld over vaccineren. Deze vind je hier.
  • Benieuwd wanneer jij aan de beurt bent voor vaccinatie? Klik hier.
  • Wil je meer weten over vaccinatie? Bekijk dan de talkshow van VWS.

 

Behoefte aan informatie over hoe je met je gevoelens en zorgen om kan gaan? Neem eens een kijkje op: www.steunpuntcoronazorgen.nl

Informatie voor medewerkers

Medewerkers van PSW vinden alle informatie in het PSW portaal onder de tegel ‘Corona-informatie’.