Ga naar de inhoud

Scholing ondersteunde communicatie

Ken jij iemand die moeilijk verstaanbaar communiceert? En wil je samen met het netwerk van deze persoon meer leren over de mythes en mogelijkheden rondom ondersteunde communicatie? Meld je dan aan voor de voorlichting die door Isaac-nf bij PSW wordt aangeboden op maandag 13 juni 2022 van 09.30-14.00 uur, lunch is inbegrepen. PSW is een van de organisaties die de kans heeft gekregen om deze scholing te mogen aanbieden voor maximaal 100 personen. Meld je dus snel aan als je verzekerd wilt zijn van een plek. Aanmelden kan door dit formulier in te vullen.

 

Meer informatie over de training
De training wordt gegeven door Rylana van der Kruijs van Crea Coaching en een ouder van iemand die ondersteunde communicatie gebruikt, zodat er ook voldoende praktijkervaringen gedeeld kunnen worden. Wat deze scholing uniek maakt is dat je samen met het netwerk kunt oefenen hoe je ondersteunde communicatie kunt inzetten. Je wordt samen bewust gemaakt van de mythes die rondom ondersteunde communicatie spelen en hoe je die kunt ontkrachten. Zodat de persoon die moeilijk verstaanbaar communiceert beter ondersteund wordt, zijn omgeving duidelijker wordt voor hem en hij beter begrepen wordt door zijn omgeving.  Een aantal mythes die aan bod komen zijn: “zijn IQ is daar te laag voor, dat kan ze nooit leren, je moet haar niet overschatten, als ik gebaren gebruik gaat ze nooit leren praten” etc. Ook wordt ingegaan op waarom een IQ test waarschijnlijk weinig zegt over het daadwerkelijke IQ van iemand met een communicatiebeperking én het publiek ervaart zelf hoe het is om ondersteunde communicatie te gebruiken aan de hand van kernwoordenkaarten.

 

Aanmelden
Aanmelden kan door het invullen van het formulier tot 1 juni. Aanmelden is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Mocht je na aanmelding door overmacht niet kunnen deelnemen aan de scholing, geef dit dan tijdig door aan Angela van Kruisbergen op a.vankruisbergen@psw.nl. Het is mogelijk om dan een vervanger te laten deelnemen aan de scholing. Mocht 13 juni een grote bijeenkomst door Corona niet mogelijk zijn, dan wordt gekeken hoe we een alternatief programma kunnen aanbieden.