Ga naar de inhoud

Een zinvolle dagbesteding

PSW biedt begeleiding bij een zinvolle dagbesteding voor mensen met een beperking. De dagbesteding is afgestemd op de mogelijkheden en wensen van individuele cliënten en gericht op participatie in de samenleving. De cliënt geeft zoveel mogelijk zelf vorm aan de daginvulling. Dat kan binnen de beschermde omgeving van een activiteitencentrum zijn of daar buiten bij lokale bedrijven of verenigingen. Leren en ontwikkelen staan centraal.

Voor wie?

De dagbesteding is geschikt voor volwassenen met een lichte, matige en ernstige verstandelijke beperking van alle leeftijden met eventueel bijkomende lichamelijke of zintuiglijke beperking. Daarnaast kunnen zij psychische problematiek en of gedragsproblemen hebben. Voor elke cliënt wordt een programma op maat gemaakt. Cliënten die nog thuis wonen kunnen ook terecht in de Zaterdagopvang in Roermond en Weert.

Mogelijkheden

PSW heeft verschillende activiteitencentra, verspreid over Midden- en Noord-Limburg. We bieden twee vormen van dagbesteding. Activerende en belevingsgerichte dagbesteding is gericht op de beleving van de cliënten en niet op prestatie of productie. Arbeidsmatige dagbesteding heeft een arbeidsmatig en/of ambachtelijk karakter. Hier speelt het leveren van een prestatie naar vermogen en de productie een belangrijke rol. Daarnaast hebben deze cliënten ook de mogelijkheid om onder begeleiding individueel of in groepsverband in een regulier bedrijf te werken. De daginvulling hangt af van de mogelijkheden, behoeften en wensen van de individuele cliënt. Even rondkijken in een Activiteitencentrum? Dat kan via deze virtuele rondleiding in AC Tegelen

Activiteiten

Er zijn tal van activiteiten zoals snoezelen, wandelen, fietsen en computeren. Sommige cliënten houden zich graag bezig met creatief/ambachtelijk werk zoals werken met keramiek of textiel, teken- en schilderkunst of kaarsen en zeep maken. De producten die de cliënten maken, worden verkocht via onze verkooppunten. Andere cliënten verrichten liever industrieel of administratief werk en zijn actief in de catering of buitenploeg. Veel cliënten verrichten werkzaamheden in opdracht van bedrijven zoals verpakken en sorteren. Voor senioren hebben we speciale groepen met een aangepast programma gericht op elkaar ontmoeten, samen naar buiten gaan en ontspannend bezig zijn. Voor ieder wat wils!

In de praktijk