Ga naar de inhoud

Een luisterend oor, ouders/verwanten voor elkaar

Een luisterend oor, ouders/verwanten voor elkaar, is een ouderinitiatief dat ouders, verwanten en andere directe naasten van onze cliënten onderling met elkaar in contact wil brengen. Om ervaringen te delen, het hart te luchten, vragen te stellen of een luisterend oor te bieden. Omdat praten met iemand die ook een naaste met een beperking of ondersteuningsvraag heeft en die dezelfde ervaringen meemaakt of heeft meegemaakt, anders voelt dan praten met een professionele medewerker.

Ervaringen delen kan helpen

PSW ondersteunt Een luisterend oor, ouders/verwanten voor elkaar van harte. Een luisterend oor van iemand die vergelijkbare ervaringen meemaakt/heeft meegemaakt, kan erg helpend zijn. PSW verzoekt u wel om zaken die betrekking hebben op de zorg en ondersteuning door PSW rechtstreeks met de persoonlijk begeleider of teamleider te bespreken. Dan kunnen zij uw vraag rechtstreeks beantwoorden. Een luisterend oor, ouders/verwanten voor elkaar is immers bedoeld om te praten over ervaringen met een kind/verwant met een beperking/ondersteuningsvraag, niet als klachtencommissie of vertrouwenspersoon, die zaken heeft PSW anders ingericht. Informatie daarover vindt u op onze website bij “Over PSW -> Klachten.”

Hoe werkt het?

Heeft u als ouder, verwant of direct betrokkene behoefte aan een persoonlijk gesprek met een andere ouder of verwant? Dan kunt u contact opnemen met een van de ouders/verwanten uit de onderstaande groep van ‘ervaringsdeskundigen’. U kunt in de beschrijvingen lezen welke ervaringen betreffende ouders/verwanten hebben met hun kind/verwant. Maak de keuze wie het beste past bij uw vraag/behoefte en neem rechtstreeks contact op. De eerste keer is dat per e-mail. Betreffende ouder/verwant neemt dan snel contact met u op. We gebruiken deze werkwijze zodat u en de ouder/verwant die u wilt spreken dan samen een goed moment kunnen kiezen om af te spreken. Wij wensen u een prettig gesprek. 

De groep ouders/verwanten van
Een luisterend oor, ouders/verwanten voor elkaar 

De groep ouders/verwanten van Een luisterend oor, ouders/verwanten voor elkaar bestaat uit ouders/verwanten die een familielid hebben dat begeleiding krijgt van PSW. Zo is er altijd iemand waarmee u ervaringen kunt delen. Wilt u met één van hen in contact komen? Dat kan via de knop ‘Meer informatie en contact’ en het invullen van uw naam en mailadres bij betreffende ouder/verwant. Er wordt dan snel contact met u opgenomen.

Kom in contact met onze ouders/verwanten

Jan Beek

Jan Beek

Jan is de broer van Ria. Ria woonde meer dan 25 jaar bij PSW in Heythuysen en had daar ook dagbesteding. Jan was bewindvoerder en mentor van Ria en nam na het overlijden van hun beide ouders de zorgcontacten voor Ria op zich, tot aan haar dood eerder dit jaar. Hij heeft ervaren hoe het is om als broer op te groeien in een gezin met een verstandelijk beperkte zus waar veel aandacht naar toe ging

Femke Hehemann

Femke Hehemann

Femke’s zoon Morris heeft een verstandelijke beperking en het niveau van een kind van 1,5 jaar. Morris kan niet praten, is niet zindelijk en heeft epilepsie. Hij heeft een zeer intensieve begeleiding nodig. Morris woont thuis, bezoekt HeiKei en krijgt thuisbegeleiding. Door haar ervaring met aanvragen voor hulpmiddelen en rechtszaken om de zorg voor elkaar te krijgen, kan Femke praktische en emotionele ondersteuning bieden aan andere ouders. 

Louisse Glomb

Louisse Glomb-Groen

Louisse’s dochter Simone is matig verstandelijk beperkt met autisme en woont al vele jaren in een woonbegeleidingscentrum in Heythuysen. Simone werkt op een zorgboerderij en in de keuken van een lokaal ziekenhuis (op basis van een vrijwilligerscontract). Louisse is bewindvoerder en mentor van haar dochter. Ze is ook contactpersoon van een andere bewoonster, heeft jarenlange ervaring als vrijwilligster van mensen met een verstandelijke beperking of een psychiatrisch ziektebeeld en is mantelzorger voor haar moeder die alzheimer heeft.

Annemarie Dormans

Annemarie Dormans-Sterenburg

Annemarie’s dochter Marijke heeft een verstandelijke beperking. Marijke woont in WBC Posterholt en werkt in een zorgcentrum en op een zorgboerderij. Door de jarenlange zorg voor haar dochter heeft Annemarie veel kennis van de gehandicaptenzorg en kan ze haar ervaring als ouder delen. Ze weet welke impact het hebben van een gehandicapt kind op de overige gezinsleden kan hebben. Annemarie is samen met haar andere dochter mentor en bewindvoerder van Marijke. 

Ton Duisters

Ton Duisters

Ton is vader van Noortje. Noortje is door haar cerebrale parese (CP) licht verstandelijk beperkt, rolstoelgebruikster en heeft door haar CP een aan autisme verwante beperking. Zij kan zich niet zelfstandig buiten haar beschermde omgeving begeven. Noortje woont al 13 jaar bij WBC Coenraad Abelsstraat in Weert. Ton en zijn vrouw Ria zijn erg betrokken bij het welzijn van hun dochter en sinds haar 18e verjaardag samen bewindvoerder.