“De verscheidenheid aan deelnemers in PSW Atelier De Graasj brengt iedereen iets.”  

“Mede door de uitstraling van De Graasj hebben we de laatste jaren veel nieuwe deelnemers verwelkomd die niet tot onze oorspronkelijke doelgroep mensen met een verstandelijke beperking horen. De variatie aan deelnemers is echt verrijkend, voor iedereen.”

“Wij werken al 14 jaar samen en vinden ons zelf een hele leuke combinatie.” Kim van Koolwijk en Eveline van Lier lachen er zelf om maar zijn ook serieus. De samenwerking klikt gewoon. Kim en Eveline ontmoetten elkaar als collega’s in PSW Atelier 37 in Roermond en werken nu al ruim 8 jaar samen in PSW Atelier De Graasj. 

Start De Graasj 
“We hebben vanaf de start mee kunnen denken en werken aan De Graasj. Letterlijk alles moest nog worden opgezet. De Graasj was een leegstaande garage midden in het centrum van Roermond. Er lagen zelfs nog autobanden en vaten olie in het gebouw. PSW en Rendiz hebben er samen als Stichting De Graasj een horecagelegenheid van gemaakt, met binnenspeeltuin en een nieuwe plek voor Atelier 37 dat verouderd was. Rendiz exploiteert de horeca en speeltuin, PSW bemant Atelier De Graasj en levert jobcoaches.”  

Commercie en ondersteuning   
“Rendiz is een sociaal ondernemer, PSW een zorgaanbieder. Die verschillende achtergronden maken dat het wel eens schuurt. Het concept is nog altijd goed, we leren van elkaar en zijn in al die jaren dichter bij elkaar gekomen. De samenwerking biedt vooral de deelnemers allerlei mogelijkheden in werkzaamheden, we helpen elkaar op momenten uit en het levert voor PSW Atelier De Graasj reuring op: we komen veel meer in contact met bezoekers, organiseren workshops en veel meer mensen zien (en kopen) nu onze mooie producten. De deelnemers vinden dat heel leuk.” 

Verscheidenheid aan deelnemers  
“Mede door de uitstraling van De Graasj hebben we de laatste jaren veel nieuwe deelnemers verwelkomd die niet tot onze oorspronkelijke doelgroep mensen met een verstandelijke beperking horen. Dat begon jaren geleden toen het Dagelijks Activiteitencentrum (DAC) van de GGZ zijn deuren sloot. Nu is de verhouding wel-niet verstandelijk beperkt 60-40%. De ruimte leent zich om werkplekken te scheiden of apart te zitten, maar we merken dat dat nauwelijks nodig is. Iedereen voelt zich welkom, de sfeer is rustig en respectvol, onderling ‘pakt het zich’ heel goed en door het verschil in niveaus helpen mensen elkaar, wat ze zelf als positief ervaren. De variatie aan deelnemers is echt verrijkend. Voor ons maakt de verscheidenheid het werken hier superleuk en uitdagend. Er moet wel iets heel uitzonderlijks voorbijkomen willen wij hier weggaan; we hebben de leukste werkplek met de beste sfeer.”